SCIENTISTER FINNER AT EN TYPE PROTEIN KAN FJERNE FETUSEN I SENESTE

Et team av forskere fra Howard Hughes Medical Institute i Maryland fant at en kraftig antiviralt protein kan spille en viktig rolle i spontane aborter og andre komplikasjoner av graviditet, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Science immunologi.

Den gruppe forskere, ledet av Akiko Iwasaki, immunolog Yale University, funnet at den type antivirale interferoner Sann protein utskilt av human-legeme kan være årsaken til slutten av svangerskapet hos mus infisert Zika.

Konklusjonen fra denne studien er at kraften av interferoner, segregert for å beskytte kroppen mot et virus eller bakterier, kan være årsaken til død av fosteret, ikke selve viruset.

"Resultatene tyder på at vertsrespons mot viruset er faktisk slutt graviditet, ikke selve viruset," sier professor Iwasaki, hovedforfatter av rapporten.

Når kroppen oppdager et virus, frigir cellene interferoner - en av de mest potente antivirale faktorene kroppen genererer - som gir et raskt immunforsvar.

Akiko Iwasaki, immunolog ved Yale University
Akiko Iwasaki, immunolog ved Yale University
Ifølge forskeren, kan dette arbeidet ha implikasjoner for gravide infisert med Zika eller lider av autoimmune sykdommer og prøver å ha en baby.

I den nye studien, Iwasaki og kolleger parret hunnmus infisert Zika mangler interferonreseptoren med menn som hadde en kopi av den.

Hver kvinne bar en blanding av foster som manglet eller hadde mottakeren.

Fostrene uten reseptoren hadde virusnivåer høyere enn de med mottakeren.

Imidlertid ble foster som hadde interferoner, avbrutt tidlig under graviditeten, ifølge resultatene av rapporten.

Derfor konkluderte forskerne at responsen av denne type antiviral protein er det som slutter fosterets liv, ikke tilstedeværelsen av Zika-viruset eller andre typer bakterier.

"Hvis vi kunne forhindre eller behandle svaret på interferon hos kvinner med disse sykdommene, kan graviditeten være bedre for dem," konkluderte Iwasaki.

Kilde: INFOBAE

Comentarios